Home Nieuws Organisatie Optredens Foto's en cd's Vrienden Recensies

Copyright © All rights reserved  -  www.kamperkoggezangers.nl  -  Rolf Plender 2017

Nieuws - Hans Sparreboom en Ab Kok


12-04-17 - Kamper Koggezangers terug in rustig vaarwater

Bijna 3 jaar geleden namen de accordeonisten Hans Sparreboom en Ab Kok – na het koor vanaf de oprichting in 1996 begeleid te hebben - afscheid van De Kamper Koggezangers.
Na onder meer het vertrek van de dirigente Joke van Tent en de beide heren kreeg het koor te maken met veel tegenwind. Hierdoor nam het ledental de afgelopen jaren af.
Het koor is echter naarstig blijven zoeken naar een oplossing om het tij te keren en die werd gevonden. De twee oud-accordeonisten werd gevraagd het koor weer ‘als vanouds’ te begeleiden. De twee heren reageerden gelukkig positief op deze vraag.
Vanaf maandag 24 april zitten zij, samen met de oudgedienden drummer Evert van Dijk, bassist Dick Wonnink, accordeoniste Heleen Booy en onder leiding van dirigente Hélène Vijver, weer voor het koor.

Oud-leden hebben een uitnodiging ontvangen om de komende repetities bij te wonen.
Ze kunnen dan op zaterdag 17 juni meezingen bij de optredens tijdens de Hanzedagen 2017. Geen oud-lid van het koor en toch lijkt het u leuk om dan ook mee te zingen of om gewoon eens te komen kijken? Dat kan! Kom naar de repetities op maandagavond.
We zingen van 19.30 – 21.30 uur in De Taveerne op de Koggewerf.
De Kamper Koggezangers zijn weer terug in rustig vaarwater en daar willen we, misschien wel samen met u, nog vele jaren ten volle van genieten.09-03-17 - De Kamper Koggezangers maken zich op voor het nieuwe seizoen

De winterslaap zit erop en we zijn momenteel druk bezig voor het nieuwe seizoen.
Een diepe winterslaap was het niet, want elke maandagavond werd er - net als in de afgelopen twintig jaar - natuurlijk druk gerepeteerd in de Taveerne op de Koggewerf.
Er is prachtig nieuw repertoire ingestudeerd en we popelen om dit aan het publiek te laten horen. De eerste afspraken voor optredens in 2017 staan op de agenda en daar zijn dit jaar een paar hele belangrijke bij:


Op maandag 17 april, tweede paasdag, is het koor te horen en te zien op de Koggewerf. Dit is al jaren een traditie. Vorig jaar werd de jaarmarkt i.v.m. de storm afgelast. Dit jaar hopen we, onder gunstige weersomstandigheden, te gaan zingen om 11.00, 12.30 en 14.00 uur.


Op zaterdag 17 juni, tijdens de Wereld Hanzedagen, zingt het koor op de Koggewerf. Voor deze gelegenheid is zelfs een speciaal lied, geschreven door tekstschrijven Reijer van ’t Hul, ingestudeerd.


Op vrijdag 29 september werken de Kamper Koggezangers mee aan de Seniorenmiddag en het Korenfestival in de Stadsgehoorzaal, georganiseerd door Stichting Kamper Koren.


De Kamper Koggezangers

Dirigente Hélène Vijver

Stichting Kamper Koren

Seniorenmiddag en Korenfestival weer springlevend na oprichting Stichting Kamper Koren
Lees meer