Home Nieuws Organisatie Optredens Foto's en cd's Vrienden Recensies

Copyright © All rights reserved  -  www.kamperkoggezangers.nl  -  Rolf Plender 2018

Optredens

De Kamper Koggezangers

Verslagen

Van élk optreden verschijnt een verslag op deze site.
De verslagen worden geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

16-12-17 - Kampen - Kerst In Oud Kampen
Op maandag 11 december zouden we nog een keer repeteren in de Buitenkerk in verband met het optreden tijdens Kerst In Oud Kampen. Zware winterse weersomstandigheden (sneeuw) zorgden ervoor dat veel leden de reis naar de Taveerne en de kerk niet konden maken.
Dus …. zonder de geplande generale repetitie moesten we op zaterdag 16 december aan de bak. De koorleden, het combo en de dirigente Hélène Vijver zagen er allemaal schitterend uit in de ‘Dickens-kledij’. Omdat het evenement KIOK om 16.00 uur begon en wij ook op datzelfde tijdstip moesten beginnen, maakten we ons wel wat zorgen over de publieke belangstelling. We hadden familie, vrienden en kennissen dan ook gevraagd om - meteen na de opening van het festival - naar de Buitenkerk toe te rennen! Aan dit verzoek werd gelukkig gehoor gegeven en om 16.00 uur waren veel kerkbanken gevuld … met publiek! Fijn! Na zo’n 10 minuten stroomde de kerk behoorlijk vol en … dat zong wel erg makkelijk. We lieten horen dat we de afgelopen weken flink gerepeteerd hebben op ons kerstrepertoire. Door ons enthousiasme slopen er zo nu en dan wel wat schoonheidsfoutjes tussendoor. Als je fijn uit volle borst zingt, daar met volle teugen van geniet en daarbij ook nog eens ziet dat het publiek meezingt en meeklapt dan …. vergeet je wel eens om naar de dirigente te kijken. De dirigente merkte dat en wij merkten dat natuurlijk ook. Wanneer je te vroeg of te laat inzet ontving je een por of boze blik van je ‘buren’. Maar … het publiek merkte het gelukkig niet … tenminste… ik heb er niemand over horen klagen. Hélène Vijver kreeg na afloop van ons optreden een mooi boeket van het koor, uit handen van Berend Scholten, die de nummers weer op vakkundige wijze aan elkaar praatte. We kregen na afloop ook wat. Heel veel complimenten! Eigenlijk hadden we natuurlijk nog twee of drie blokken moeten optreden, net zoals voorgaande jaren. De programmering van KIOK 2017 liet dit helaas niet toe. Er waren heel veel aanvragen van koren voor een optreden in de Buitenkerk. Ze moesten het allemaal doen met één blok van zo’n 50 minuten.
Iedereen hartelijk bedankt voor de medewerking! Ik pak er toch nog even één persoon uit: Arie Vaandering … je had het geluid - in samenwerking met die professional - prima voor elkaar, man! Bedankt hiervoor!

Rolf Plender

 


29-09-17 - Kampen - Middag - Seniorenmiddag in de Stadsgehoorzaal
Het is een prachtige dag zelfs een beetje broeierig! Het is Korendag in Kampen, een korenprogramma voor de oudere inwoners van Kampen in de Stadsgehoorzaal. Ook wij, De Kamper Koggezangers, zijn van de partij om onze zangnoten ten gehore te brengen. We hebben een klein beetje het gevoel dat we een herstart maken met ons wat kleiner geworden koor. Maar … we zullen het publiek laten horen dat we er nog zijn! Maar wat hoorden we? Onze dirigente Helene zou niet op tijd kunnen zijn? Ze had een aanrijding gehad en was haar bumper kwijt. Gelukkig kreeg ze het toch voor elkaar om … op tijd te zijn. Ze stond voor het koor als een malle te dirigeren en je kon echt niet zien dat ze haar bumper verloren was, ik in ieder geval niet! Verrassend genoeg  begonnen we ons optreden met Caramba. En net als altijd hadden we de aandacht van publiek gelijk te pakken. Gelukkig maar, want het volgende nummer, ‘Het Ijssellied’ verdiende die aandacht. Het nummer werd geweldig - en met volle overtuiging gezongen - door Henk Strieker. Na dit nummer gooiden we er een potpourri tegenaan, die we ooit de titel ‘Op de woelige baren’ gaven. Om te laten horen dat wij als koor meer in onze mars hebben dan alleen maar luchtige liedjes, was daarna het lied  ‘Zwolf Rauber’, door Jan Bastiaan aan de beurt. Jan hij ging weer als vanouds tegenaan. Het klonk geweldig en dat moet Jans zelfvertrouwen goed doen. Na dit prachtige lied was de ‘Frank Sinatra’ van ons koor aan de beurt. Hij zong dit keer - in het Nederlands - het prachtige lied van Rob de Nijs ‘Deze Zee’, een mooi en innemend lied.
We hadden de tijd van ons gehele blok opgenomen, omdat we ons aan een strak schema moesten houden. Omdat Berend Scholten zijn aankondigen van de liedjes lekker kort wist te houden, konden wij in het geplande blok een extra liedje ten gehore brengen. Eric Roosink, net weer terug van vakantie, had met gebarentaal contact met de organisatie én …. nog twee liedjes zingen was zelfs mogelijk! We knalden onmiddeliijk het nummer ‘John Brown’ de zaal in, om daarna te kunnen afsluiten met ‘Anchors Away’. Maar …. na ‘John Brown’ werd ons optreden toch abrupt afgebroken. De afkondiging vond plaats door Jac Ruiten. We werden - om het maar eens plat uit te drukken -bestolen van 4 minuten zuivere optreedtijd! Dat is toch jammer! (‘s Avonds zou dit gelukkig ruimschoots goed gemaakt worden).
We gingen ons voorbereiden op de avondsessie. Eerst een borreltje drinken op de Plantage bij Eigenwijs, dan wat eten bij de Bastaard en daarna de zaal weer in voor het avondprogramma. De middag was zeer succesvol, dus …. deze dag kon voor mij al niet meer kapot!
(Lees hieronder verder voor een verslag van het avondoptreden).


Berrie Broekhuizen


29-09-17 - Kampen - Avond - Korenfestival in de Stadsgehoorzaal
De seniorenmiddag en korenfestival doorslaand succes. Op vrijdag 29 september heeft de nieuwe Stichting Kamper Koren de seniorenmiddag en korenfestival nieuw leven ingeblazen. Vele jaren is dit festival georganiseerd door een aantal vrijwilligers uitgaande van de toepclub en toegespitst op ouderen binnen de gemeente Kampen.Twee jaar geleden is deze organisatie ermee gestopt en hebben de 6 Kamper koren de draad weer opgepakt en de organisatie in eigen hand genomen. Berrie Broekhuizen heeft namens de Kamper Koggezangers hierbij het nodige werk verzet.


Avond - Het Korenfestival

Dit was het eerste grote optreden van en met onze accordeonisten Ab Kok  en Hans Sparreboom na hun comeback bij de

Kamper Koggezangers en het eerste optreden voor de dirigente Hélène Vijver in de Stadsgehoorzaal. Zij allen hebben dit debuut prima doorstaan en het is zeker voor herhaling vatbaar.
Wat is het heerlijk om …
- 300 Kampenaren gezamenlijk te horen zingen ‘Geef mij maar Amsterdam’.

- 600 handen mee te zien bewegen met Sierrra Madre.

- een staande ovatie voor de ‘Ierse potpourri’ in ontvangst te nemen!

- als afscheid ‘Anchors Aweigh’ - met de pet in de hand - te zingen voor het enthousiaste publiek.

Een dik compliment ook aan de muziekcommissie, Herman Otten en Ab Kok, die samen een prima - en op het publiek toegesneden repertoire - samenstelden. Het was heerlijk zingen in de overvolle Stadsgehoorzaal en de Kamper Koggezangers hebben

bewezen dat ze weer op de goede weg zijn om - als oudste zeemans-en shantykoor van Kampen - het vroegere succes te evenaren.

We willen de Stichting Kamper Koren dan ook hartelijk bedanken voor hun inspanningen en hopen dat deze traditie nog lang mag voortbestaan.


Eric Roosink


16-12-17 - Kerst In Oud Kampen