Home Nieuws Organisatie Foto's en cd's Vrienden Recensies

Copyright © All rights reserved  -  www.kamperkoggezangers.nl  -  Rolf Plender 2018

Optredens

De Kamper Koggezangers

Verslagen

Van élk optreden verschijnt hier een verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Drie dagen lang stond Kampen op z’n kop. Met totaal 250.000 bezoekers verreweg het grootste meerdaagse Paasevenement van Nederland. De grote publieke belangstelling was mede te danken aan het gunstige frisse weer maar zeker ook aan het gepresenteerde programma.
De Kamper Koggewerf was wel een van de belangrijkste locaties wanneer het ging om …. muzikale optredens. Alhoewel de optredens van de koren niet in het officiële Sail-programma opgenomen waren, wist het publiek ons zeker wel te vinden! Samen met Het Torenkoor Kampen, op zaterdag Kordaat en op maandag het Hanzekoor hebben we er als Kamper Koggezangers weer een fantastisch feest van gemaakt.

Alle koren zongen drie blokken van een half uur met daartussen een uurtje bijkomen. De samenwerking tussen de vier koren verliep uitstekend. De geluidsinstallatie van het Torenkoor was prima ingeregeld …. wat een geluid …. heerlijk zingen zo! Onze drummer Evert van Dijk voelde zich thuis achter het drumstel van Piet Bredewold, de drummer van Het Torenkoor. Fred Feijth, de toetsenist én banjoman van Het Torenkoor, speelde bij veel van onze liedjes op zijn banjo mee. Wat een toegevoegde waarde! Wat ons betreft is Fred Feijth van harte welkom bij onze optredens tijdens speciale gelegenheden.
En wat te denken van het optreden van onze invaldirigent Rolf Plender? Veertig jaar kinderen dirigeren komt goed van pas wanneer je moet zorgen dat 25 Koggezangers en 35 Torenkoorleden een beetje gelijk beginnen en stoppen met zingen. Daarnaast mocht hij ook nog eens 12 blokken van een half uur zingen én ….. na afloop zo snel mogelijk de verslagen en de foto’s op de sites plaatsen. Trouwens ook Henk Strieker had zijn handen vol met zijn optredens bij ons koor en bij de Ketel Binkenoptredens tijdens SAIL.

Op paasmaandag was het zo druk op de Koggewerf dat de politie moest ingrijpen, toen enkele zangers met hun fiets de Koggewerf op wilden fietsen. Ook wanneer je minder goed ter been was kende de politie geen medelijden. Zelfs onze voorzitter kon niet rekenen op enige vorm van clementie. Ook hij moest de laatste 200 meter te voet afleggen. Er was slechts één uitzondering: Ene Hans S. uit Kampen heeft een familielid die enige invloed heeft op het justitiële apparaat. En volgens ingewijden heeft Hans S. deze persoon omgekocht zodat hij wel met zijn fiets naar binnen mocht. Klassenjustitie noemt men dat!

Tenslotte nog een woord van dank aan de Stichting Kamper Kogge. Zij stelden net als voorgaande jaren weer hun overkapte timmerwerkplaats beschikbaar. Ook dit is weer een mooi voorbeeld van de fijne samenwerking tijdens Sail 2018. Met z’n allen hebben we toch maar weer iets moois neergezet dat - ook in de jaren die gaan volgen - vast en zeker een vervolg gaat krijgen!


Eric Roosink (foto links onder)Zo dat waren dan de paasdagen van de Kamper Koggezangers, die zich - in het kader van Sail Kampen 2018 - voor een groot deel afspeelden op de Koggewerf. Het waren op zaterdag en maandag zes optredens, waar we met trots op terug kunnen kijken! Het is - volgens mij -  zo knap omdat we in korte tijd een aantal nieuwe zangers ingewerkt hebben en omdat het koor behoorlijk kleiner is geworden dan in het verleden. Kortom, ik ben dan ook erg trots op jullie!
De solisten waren ook in topvorm, onze dirigente deed het prima en ondanks de lage temperaturen …. was de muziek ook best heel goed!(eigen roem stinkt). Dat ook onze aankondigingen, zoals altijd, weer heel komisch waren, was duidelijk merkbaar aan de leuke reacties van het publiek. Berend Scholten (foto links) is in mijn ogen dan ook een natuurtalent … zoiets leer je niet …. zo ben je … dat zit in je!
De mensen die de KKZ-spullen (cd’s, petten, sjaals enz.) verkocht hebben trokken zich ook niets van de kou aan …. bedankt … dikke pluim!
De controle bij de ingang van de Koggewerf leek op de Berlijnse muur. Vraag dit maar eens aan onze voorzitter. Hij belandde bijna in de bajes, omdat hij met zijn fietsje de Koggewerf op wilde. Ondergetekende had een vorm van dispensatie en mocht daarom wel gewoon door fietsen. Hier kan ik verder niet teveel over zeggen, behalve dat het belangrijk is dat je de juiste mensen kent.

Ook petje af voor onze invaldirigent, die ervoor stond alsof hij les had gekregen van Jaap van Zweden. Het deed mij goed dat ons oud lid Jan van Dijk ook uit volle borst met ons heeft meegezongen. Kortom mannen, het was weer als vanouds! Laten we zo doorgaan. Ondanks de kou houden we - naar ik hoop én verwacht - allemaal veel fijne herinneringen over aan deze twee mooie Sail-dagen.
Oh ja, de samenwerking met het Torenkoor Kampen was ook heerlijk relaxed. We maakten dankbaar gebruik van hun installatie en een extra muzikant in de persoon van Freddy Feijth (foto rechts onder) op zijn banjo. Dit is beslist voor herhaling vatbaar. Kortom alles was O.K.!


Hans Sparreboom (foto midden onder)           BEKIJK ALLE FOTOS >>


Sail Kampen 2018