Home Nieuws Organisatie Foto's en cd's Vrienden Recensies

Copyright © All rights reserved  -  www.kamperkoggezangers.nl  -  Rolf Plender 2018

28-09-18 - Kampen - Stadskazerne

De Kamper Koggezangers

Verslagen

Van élk optreden verschijnt hier een verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Kamper Koggezangers - i n  d e  v o l l e  b r e e d t e - bij festival “Kom Erbij”


Alle Koggezangers konden vrijdagmiddag 28 september vooraan staan bij het optreden bij “Kom Erbij” in de Stadskazerne in Kampen.
Het koor stond op de tweede verdieping van de kazerne op …. de galerij. Leuk om zo allemaal naast elkaar te staan. Dit gaf het publiek ook de mogelijkheid om er gewoon lekker tussen te gaan staan én … om volop mee te zingen! Over de volle breedte beslaat het koor 60 meter, dus met wat meezingend publiek erbij, stond de galerij echt helemaal vol.

Koningin Maxima had de dag van de eenzaamheid in Twente geopend en regionaal werd hierop een vervolg gegeven. Voor Kampen opende Burgemeester Bort Koelewijn de bijeenkomst. Tal van vrijwilligersorganisaties lieten zien wat zij eraan doen om de eenzaamheid binnen Kampen te verkleinen. De Kamper Koggezangers mochten daar hun steentje belangeloos aan bijdragen. Helaas zonder hun vaste drummer Evert van Dijk. Vanaf deze site: ‘Heel veel sterkte, Evert en hopelijk ben je snel weer terug bij de Kamper Koggezangers!’. Piet Bredewold - de drummer van Het Torenkoor - bleek een goede stand-in. Piet kent het repertoire van de KKZ uitstekend en nummers die hij niet kent drumt hij - op gevoel - ook gewoon foutloos mee. Onze artistiek leider Joke van Tent had andere verplichtingen op vrijdagmiddag, maar Rolf Plender heeft haar prima vervangen. Dit was voor hem best een pittige opgave, want hij stond slechts 50 centimenter van het combo af en wel 20 meter van de koorleden aan de overkant van de galerij. Toch slaagde hij erin om ‘de eenheid’ te bewaren.

Na de openingswoorden van de burgemeester en de organisatie en na een glasheffing konden de Kamper Koggezangers sfeerverhogende liedjes zingen. Ze zongen twee blokken van 20 minuten en dat ging fantastisch! Dankzij Anneke Knoops vlogen de cd’s de deur uit, zodat de bezoekers ook na deze gezellige vrijdagmiddag in de Stadskazerne nog van de Kamper Koggezangers kunnen (na)genieten.
Het thema van deze middag was “Kom erbij” en Berend Scholten heeft er alles aan gedaan om de bezoekers uit te nodigen om eens een repetitieavond bij te wonen. Er waren twee mannen die meteen beloofden dat ze binnenkort op een repetitie komen kijken en luisteren.


Uw verslaggever ter plekke,

Eric Roosink


Klik hier en bekijk de prachtige foto’s van Jack del Maar en Hennie Elhorst >>