Home Nieuws Organisatie Foto's en cd's Vrienden Recensies

Copyright © All rights reserved  -  www.kamperkoggezangers.nl  -  Rolf Plender 2018

16-07-18 - Zorghotel Kampen

De Kamper Koggezangers

Verslagen

Van élk optreden verschijnt hier een verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Maandagavond 16 juli …. een ingelast optreden én …. wat voor één?! Soms ontstaan de mooiste dingen compleet onverwachts en dit was dan zo’n moment. Na een periode van onrust - waarin er een aantal leden het koor had verlaten en waarbij er een nieuwe voorzitter de stoute schoenen aantrok en de durf had om gepaste maatregelen te treffen om het koor weer op de rails te zetten - voelden we dit moment allemaal aankomen. Onze dirigente uit vroegere jaren kwam gelukkig terug op haar honk …. en hoe! De leden, die het koor hadden verlaten, kwamen bijna allemaal terug én het was weer ouderwets genieten. De Kamper Koggezangers zijn er weer!  
Na de intro van Berend Scholten - die de bewoners van Zorghotel “Het Gouden Hart” vertelde wat hen te wachten stond in twee blokken van een half uur - begonnen wij ons optreden als vanouds met Caramba. Zoals altijd zat de stemming er gelijk in! De liedjes, waar we de afgelopen tijd wat moeite mee hadden, kwamen vlekkeloos weer naar boven borrelen! De potpourri’s liepen gesmeerd en dat voelde voor het koor, het combo en de dirigente wel heel erg lekker. Ab Diender knalde de Zuipschuit weer uit die keel van hem en natuurlijk met ongelooflijk veel passie. Zijn passie was zo duidelijk hoorbaar, dat net die ene Kampenaar zo nodig de politie moest bellen in verband met …. geluidsoverlast!
We konden - omdat het heerlijk weer was - lekker buiten zingen, maar dit werd dus snel in de kiem gesmoord door de directrice van het Zorghotel én door ….. de politie! Ons repertoire liep heerlijk, oud Hollandse liedjes afgewisseld met mooie Ierse shanty’s.
Het publiek was enthousiast en in dat publiek zat gelukkig ook …. onze penningmeester Eric Roosink. Hij onderging recent een zware operatie en hij had zijn vrouw én zijn vier bypasses meegenomen naar dit optreden. Gelukkig gaat het momenteel weer heel goed met hem.
Er zou bij dit optreden ook een mooie groepsfoto worden gemaakt door Mirjam Fidder. Maar …. dit liep heel anders. Wij hadden ons heerlijke optreden afgesloten en Berend Scholten had het zo warm dat hij zich even discreet wilde omkleden. Dries Fidder stond in zijn de buurt en hij zag Berend in zijn sexy onderbroekje staan. Dries kon het niet laten …. hij trok de onderbroek een eindje naar beneden en bewonderde de gespierde bilpartij van Berend. Mirjam schrok van deze reactie en legde de actie meteen vast op de gevoelige plaat, of was zij - net als haar man Dries - ook zo onder de indruk van Berends bilpartij? De groepsfoto werd - onder andere door deze commotie - in ieder geval uitgesteld tot na de zomervakantie. De foto die Mirjam van Berend en Dries maakte is zeker niet geschikt voor publicatie.
Het is heerlijk om na zo’n optreden lekker de vakantie in te gaan. Ik denk dat alle Koggezangers en de dirigente er naar uitkijken om na deze rustperiode weer lekker te gaan zingen. Als sluitstuk van mijn verhaaltje vind ik het gepast om onze nieuwe voorzitter Wily Elhorst de complimenten te geven die hij verdient. Hij zorgde voor de wederopstanding van de Kamper Koggezangers! Dus …. Wily, veel dank van ons allen. En Joke: Jij weet met jouw uitstraling, de spirit weer bij ons wakker te maken. Zonder jou zijn wij de Kamper Koggezangers niet! Hartelijk dank hiervoor namens alle koorleden en de aanhang.     


Groeten en fijne vakantie allemaal,


Berrie Broekhuizen