Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy

31-08-19 - Koggezangers in Elspeet op de Boer’ndag

Op de laatste zaterdag in augustus viert Elspeet het oogstfeest  de ‘ Boer’ndag ‘ genoemd. Daarbij elk jaar het avondfestival met optredens van shantykoren. Dit keer waren de Koggezangers te gast met uit Barneveld de zangers van ‘Het Roer Om’ uit Putten de ‘Kajuitzangers ‘ en de ‘Meulezangers’ uit Elspeet zelf.
Na vorige week in Heino nu dus alweer het tweede optreden in het nog prille seizoen en dat na slechts één repetitieavond. Kortom een lekkere start voor de Koggezangers. En ze hadden er zin in, want net als in Heino genoot het publiek ook op het plein in Elspeet van een sfeervol optreden van de Kamper zangers. Mooi om zelf vanaf het podium te zien hoe ons koor onder aanvoering van de swingende Joke het publiek mee krijgt. En wat werden de zangers in de watten gelegd door de organisatie. In de grote showroom van garagebedrijf Franken was de ontvangst en konden de koren terecht als er niet opgetreden werd. Koffie, thee, alle soorten drank en broodjes met satéstokjes. Alles gratis! Kortom: geweldig!

De Koggezangers stonden twee keer gepland voor een optreden van 25 minuten. Het plein zat goed vol en met ‘ It’s good to see you’ zat de sfeer er meteen in. Na ‘ Sierra madre’ en ‘Red sails’ volgden ‘De zuipschuit’; ‘ Mull of Kintyre’ en ‘ Cigarettes and whiskey’. Solisten waren Tjeerd, Ab , Freddie en Ko. Genieten van de andere koren; gezellig kletsen en een drankje of broodje scoren in de showroom.

Inmiddels was het een beetje gaan regenen. Ook weerlichtte en donderde het in de verte. De optredens gingen door. De regen werd vervelend. Het plein werd leger. Het publiek droop letterlijk en figuurlijk af. Tot overmaat van pech kregen we te horen dat Freddies gitaar en geluidsspullen doornat waren en niet meer gebruikt konden worden. Na overleg werd besloten dat ons tweede blok niet door zou gaan. Machtig jammer, want Elspeet en de Koggezangers hadden elkaar gevonden. In de wandelgangen kregen de ‘Kajuitzangers’ de schuld van de regen- en onweersbui.
Zij begonnen hun eerste optreden met het lied van Guus Meeuwis getiteld: ‘ ’t dondert en ’t bliksemt !’

Hopelijk volgend jaar in Elspeet een herkansing voor de Koggezangers met twee optredens.   Reijer van ‘t Hul - Foto’s Mirjam Fidder en Eric Koers


Verslagen

Van élk optreden verschijnt een

verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009