Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
21-10-19 - Kampen - KKZ-feestavond

Ja, daar was hij dan …… de jaarlijkse KKZ-feestavond in De Taveerne op maandagavond 21okt. Het feest moest eerder tweemaal uitgesteld worden vanwege een optreden in Myosotis en vanwege het feit dat één van onze accordeonisten op vakantie was.

De leden én veel bezoekers  – waaronder ook donateurs en sponsors - waren mooi op tijd aanwezig en werden bij binnenkomst welkom geheten door onze voorzitter Wily Elhorst. De koffie met cake stond al klaar, werd geserveerd en men wachtte rustig af wat er die avond allemaal zou gaan gebeuren. De voorzitter nodigde de ‘Drie Dames van de Bar’ – Dinie de Vries, Mirjam Fidder en Trudy Leijen - uit naar voren te komen.  Ze werden bedankt voor hun werkzaamheden achter de bar en hun activiteiten bij optredens. Ze ontvingen een bloemenbon, zodat zij - op de tijd dat het hen uitkomt - een fraaie bos bloem kunnen ophalen.
Ook erg fijn dat er zoveel ere-leden aanwezig waren. In het bijzonder ons erelid Johan Scholten, die heel graag nog eens aanwezig wilde zijn op de feestavond van ‘zijn’ Kamper Koggezangers. Een ander erelid, Herman Tausch, fungeerde als taxichauffeur voor Johan. Hartelijk bedank hiervoor, Herman!

Daarna was het tijd voor een gastoptreden van ‘De Dekzwabbers’. Het optreden stond onder de bezielende leiding van accordeonist - en oud-voorzitter van De Kamper Koggezangers - Jan Jonker in nauwe samenwerking met ‘Eurnie’. Het zeer talentvolle minikoor, waar trouwens opvallend veel Koggezangers bijstonden - zong o.a. ‘In de haven van Delfziel’, Het Klutslied’, ‘Aan het strand stil en verlaten’, ‘Mien opa kump uut Wilsum’ en de prachtige meezinger ‘We nemen er nog een!’
Na een hapje en een drankje was het de beurt aan De Kamper Koggezangers om wat liedjes te laten horen. De ‘Drie Dames van de Bar’ mochten elk een lievelingsliedje kiezen. Ze kozen voor ‘Dunbartons Drums’, ‘The Mull of Kyntire’ en ‘Caledonia’.  Er werden nog een paar mooie liedjes gezongen en toen was het tijd om de loten te verkopen. Er stond een prachtige prijzentafel klaar en de loten werden dan ook heel snel verkocht. Bijna al deze prijzen waren de afgelopen weken ingebracht door de leden. We konden bijna aan de verloting beginnen maar eerst werden er nog een paar liedjes gezongen. Aan Reijer van ‘t Hul - één van de ‘sprooksprekers’ van de Kamper Kogge - werd gevraagd of hij nog een mooi verhaal wist te vertellen. Nou dat wist Reijer wel! Hij vertelde met verve en op zeer plastische wijze het verhaal hoe de stad (H) Antwerpen aan zijn naam kwam. De lootjes lagen inmiddels uitgespreid op de tafels en de verloting onder leiding van Berend, Dinie en Gerard kon beginnen. Het ging gepaard met grappen en grollen en je zag blije en minder blije gezichten bij het winnen van een prijs. Als laatste ging de hoofdprijs - een schitterend, kostbaar dameshorloge beschikbaar gesteld door juwielier Tausch - eruit en daarbij zagen we wel een heel blij gezicht. Al met al was het een hele geslaagde, gezellige én zeer ontspannen feestavond!


Berend Scholten


Verslagen

Van élk optreden verschijnt een

verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009