Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
02-12-19 - Kampen - Stadsgehoorzaal - Filmhuis - ‘Fisherman’s Friends’


Op vrijdag 2 december mochten De Kamper Koggezangers van zich laten horen in het Filmhuis Kampen. Ze traden een half uurtje op voor aanvang van deel 2 van de prachtige film ‘Fisherman’s Friends’. Dit deel heet ‘One and All’. Precies 3 jaar geleden traden we ook op bij het eerste deel van deze film. Deel 1 van deze film was gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall, die met zeemansliederen - geheel onverwacht en door toedoen van een muziekproducent - de hitlijsten van Engeland bestormt. In deel 2 wordt dit succes vervolgd en eindigt zelfs met een optreden op één van de grootste muziekfestivals ter wereld … Glastonbury! Ook dit is waar gebeurd! (Bekijk het maar eens op YouTube d.m.v. zoeken op: Fisherman’s Friends op Glastonbury).

Door hun oprechte manier van denken en doen van deze vissers, leer je wat écht belangrijk is in het leven.


De Kamper Koggezangers lijken in sommige opzichten wel een beetje op de mannen van ‘Fisherman’s Friends’.

- Ook wij beleven - net als de mannen van ‘Fisherman’s Friends’ - veel plezier aan samen zingen, serieus repeteren, verhalen uitwisselen en vooral ook ….. lol maken. Dit doen we elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur in De Taveerne aan de Koggewerf.

- Ook wij proberen ons - net als de mannen van ‘Fisherman’s Friends’ - alleen druk te maken om de zaken waar het echt om draait in ons koor. Flauwekul proberen wij op afstand te houden en aan belangrijke zaken - zoals lief en leed m.b.t. onze leden - wordt veel aandacht besteed.

- Ook onze muzikanten Chel Ferron, Henk Plakke, Piet Bredewold, Henry de Vries en Arjan van de Meij beleven - net als de ‘Fisherman’s Friends’ - veel plezier aan het muzikaal begeleiden van het koor. Dit gebeurt nu onder de bezielende leiding van dirigente Carola Meijberg. Zij is tijdelijk onze dirigente, maar álle leden hopen dat haar ‘tijdelijke dirigentschap’ nog een poosje mag duren. We zijn en blijven op zoek naar een vaste dirigent maar zolang hij of zij niet gevonden is ….. !? Hartstikke fijn dat wij Carola nu hebben. Zij helpt ons elke week weer verder om een beetje in de buurt van het niveau van de ‘Fishermans Friends’ te komen

- Ook wij zingen - net als de mannen van ‘Fisherman’s Friends’ - akoestisch. In de oefenruimte zingt het koor altijd onversterkt. Het geluid van de muzikanten en solisten wordt wel versterkt. Bij dit mini-concert deden we precies hetzelfde. Het combo en de solisten werden versterkt en het koor zong onversterkt. Ook Jan Bastiaan zong - als solist van het lied ‘Roll Alabama’- onversterkt, want met zo’n stem heb je écht geen microfoon nodig.


Gelukkig hebben we ons - net als de mannen van ‘Fisherman’s Friends’ - bij dit zeker niet alledaagse optreden, goed staande weten te houden.
Dit was te danken aan het enthousiasme én de inzet van koorleden, combo en dirigente. De Kamper Koggezangers hebben genoten van het mini-concert. We bedanken het team van het Filmhuis Kampen voor de prettige samenwerking. Wanneer we elkaar in de toekomst - bijvoorbeeld bij deel 3 van ‘Fisherman’s Friends’ - nog eens nodig hebben, weten we elkaar vast en zeker weer te vinden!   


Rolf PlenderVerslagen


Eric Roosink

Herman Otten

Evert van Dijk

Jan Blankert

Reijer van ‘t Hul

Rolf PlenderJaaroverzichten optredens

2022


2020

2014

2019

2013

2018

2012

2017

2011

2016

2010

2015

2009