Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
24-08-19 - Heino - Pompdagen

Op een stralende zaterdagmiddag in augustus, waren de Kamper Koggezangers uitgenodigd, om ter gelegenheid van de Pompdagen in Heino, te komen zingen in de Hervormde Kerk in Heino.


Wij hadden van tevoren geen enkel idee, wat ons te wachten zou staan. Samen met Ab Kok en Hans Sparreboom, kwamen wij een bomvolle kerk binnen, waar een dominee jaloers op zou zijn geweest. Een enthousiast publiek zat te luisteren naar een optreden van de Pompedoers uit Heino. Het tweede koor was de Regghe Zangers uit Nijverdal en daarna was het de beurt van de Kamper Koggezangers.


Voordat we konden beginnen, moest Joke, eerst Reijer van ‘t Hul er nog even van de kansel laten komen, waarschijnlijk dacht Reijer, dat we uit de Bundel van Johannes de Heer zouden gaan zingen. Ook had hij begrepen van de dirigente dat hij wat hoger moest gaan zingen. Hij had niet begrepen dat het over ……. zijn stem ging!


Wij begonnen met “Caramba” en hadden gelijk het publiek mee.

Na ons eerste optreden was er een half uurtje pauze en konden we wat gaan drinken tegen inlevering van de consumptiebonnen, die we van Mirjam - namens de organisatie - hadden ontvangen.

Ons tweede optreden, om half vier, begonnen wij met “It’s good to see you” en maakten daar, onder de bezielde leiding van Joke, een geweldige uitvoering van, zowel muzikaal als instrumentaal.


Ik geloof niet dat ik overdrijf, als ik schrijf, dat het totale optreden deze middag, wel de beste was van dit jaar.

Dirigent Joke, muzikanten, solisten en koor, het was een geweldig optreden. Zonder de andere koren te kort te doen, kunnen wij gerust stellen dat …. De Kamper Koggezangers, geweldig hebben bijgedragen aan het muzikale feest op deze zon overgoten dag in het prachtige Heino.


Uw verslaggever ter plekke: Herman Otten - Foto’s Mirjam Fidder en Hennie Elhorst


Verslagen

Van élk optreden verschijnt een

verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Tenor Reijer: ‘Ik moest toch hoger gaan zingen?’

Dirigente Joke: ‘Ja, met je stem! Niet vanaf de kansel!’