Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
Na een lang ziekbed is Johan Scholten, een van oprichters van ons koor De Kamper Koggezangers, op zaterdag 9 november 2019 op 84 jarige leeftijd overleden.
Bij bijzondere gelegenheden en optredens kwam Johan de laatste jaren - wanneer hij in de gelegenheid was - vaak nog even bij ‘zijn’ Kamper Koggezangers kijken.

Johan liet ook geregeld van zich horen door - altijd zeer positieve - berichten/recensies voor deze website te schrijven:

Een poos geleden ontvingen we - naar aanleiding van een optreden bij een piratenfeest op De Regenboog in Doornspijk - onderstaand bericht van Johan:

Beste Kamper Koggezangers,
Ik heb het verslag gelezen en de mooie foto's bekeken van jullie optreden in Doornspijk. Wat een geweldige middag is het geworden en met een grote opkomst. Jullie hebben de kinderen een geweldige middag bezorgd en zo te zien zijn de kinderen er vooraf ook al goed mee bezig geweest. Een geweldig mooi initiatief waarmee ik jullie graag feliciteer.
Bij zoiets denk ik met plezier maar ook met weemoed terug aan de mooie tijd dat ik zelf nog actief was bij de Kamper Koggezangers.

Groeten,
Johan Scholten


Op 23-10-19 - en dat is slechts 17 dagen voor zijn overlijden -  schreef Johan nog een heel leuk bericht naar aanleiding van de KKZ-feestavond 2019, waar hij voor de laatste keer bij ‘zijn’ koor kwam kijken en luisteren. Dat zijn broer Berend één van de organisatoren van het feest én gangmaker van de verloting was, gaf het bezoek voor Johan zeker een extra dimensie:

Beste Kamper Koggezangers,
Als medeoprichter en eerste voorzitter blijf je natuurlijk altijd met De Kamper Koggezangers verbonden. Gezien mijn omstandigheden kom ik niet meer op zoveel plaatsen.
Ik ben heel blij - al was het maar voor een uurtje - dat ik op jullie uitnodiging voor de jaarlijkse feestavond in kon ingaan. Ik heb erg genoten van het koor dat na een forse dip weer herrezen is. Heel erg bedankt, ook namens Herman Tausch. En trouwens …. de ‘Dekzwabbers’ vond ik ook heel inspirerend én erg leuk!

Groeten,
Johan Scholten


De afscheidsdienst

Op vrijdag 15 november 2019 was de - volledig door Johan zélf geregisseerde afscheidsdienst - in De Hoeksteen in IJsselmuiden. Het was een prachtig afscheid met gedichten van Johan, een film van Johan, muziekstukken gekozen door Johan, mooie toespraken door broer Berend en Herman Tausch en een bijbellezing. De Kamper Koggezangers zongen - natuurlijk ook op uitdrukkelijk op verzoek van Johan - de liederen ‘Roll Alabama’ en ‘Rolling Home’. Deze twee nummers staan al vanaf de oprichting van het koor op het repertoire. Johan was in 1996 één van de medeoprichters van de Kamper Koggezangers. Hij leidde destijds de oprichtingsvergadering van het koor. Op zijn kamer hing een mooi ingelijste foto van het eerste optreden van het koor aan de IJsselkade in Kampen. Deze foto heeft Johan kort voor zijn overlijden geschonken aan medeoprichter Herman Tausch.
Een aantal koorleden heeft ere-lid Johan niet meegemaakt, omdat zij later - dus na Johans tijd - lid van het koor werden. Was is het dan mooi wanneer je in een afscheidsdienst - met terugwerkende kracht - zo’n belangrijke man voor het koor toch nog een klein beetje mag leren kennen! Het moet een markante, vriendelijke, vastberaden, gevoelige en een zeer met zijn naasten begane man zijn geweest.


Johan, namens De Kamper Koggezangers, hartelijk dank voor alles wat jij gedaan hebt voor het koor. Mede dankzij jou hebben zo’n 30 mannen (in wisselende samenstelling door de loop der jaren) op de maandagavond al zo’n 1100 gezellige én ook leerzame repetitieavonden in De Taveerne mogen meemaken.  


We wensen Johans vrouw Dinie, de familie en vrienden veel sterkte toe in de komende periode. We gaan ervan uit dat iedereen Johans woorden: ‘Zie om naar elkaar’ ter harte neemt, want daar worden we allemaal - hoe dan ook - een heel stuk beter van!


Namens de leden en het bestuur van - zoals op het lint van de krans geschreven staat - De Kamper Koggezangers …. Vaarwel!


Rolf Plender