Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
14-09-19 - Kampen - Koggewerf - Open Monumentendag 2019

Het landelijke thema voor de Open Monumentendag was deze keer:’Plekken van Plezier´ Er waren op deze zonovergoten zaterdag in Kampen maar liefst 43 monumenten te bezoeken. Bij veel van deze monumenten waren activiteiten gepland. Je kon er dingen beleven, lezingen bijwonen, kunst bekijken in musea, meelopen met een rondleiding én ……. natuurlijk ….. muziek beluisteren!


Het koor bestaat eigenlijk ook voor een groot deel uit ‘levende monumenten’. Dat zijn de mannen, die al vanaf de oprichting in 1996 - dus 23 jaar - laten zien én horen dat ze veel plezier beleven aan het samen zingen. Dus …. het was heel toepasselijk dat het koor met deze ‘levende monumenten’ een optreden mocht verzorgen op de Koggewerf (ook een soort monument) op deze Open Monumentendag.

Het bestuur van het koor heeft geprobeerd om een aantal van de oudste leden onder Monumentenzorg te laten vallen, omdat men hoopte Monumentenzorg (lees: een flinke subsidie) voor deze oude leden te kunnen ontvangen. Helaas is dit verzoek niet gehonoreerd en moeten ook deze oude koorleden gewoon ….. contributie blijven betalen!


Alle gekheid op een stokje. Door het optreden werd ook de bekende Kamper Koggewerf omgedoopt tot een ‘Plek van Plezier’. De Kamper Koggezangers zorgden ervoor dat ‘het plezier’ zich uitspreidde over de gehele werf, want het was is leuk om zo’n thuiswedstrijd te spelen!
Wat moeten eerlijk zeggen dat de publieke belangstelling een beetje tegenviel en dan drukken we ons nog heel voorzichtig uit.
Er hingen wel posters in de stad, gemaakt door de secretaris Piet, maar in het programmaboekje van de Monumentendag Kampen werd het optreden op de Koggewerf helaas niet genoemd. Dat scheelt toch een flinke slok op een borrel …. vermoeden wij! Maar goed …. de groep mensen die er wel was, heeft zichtbaar genoten. Er werd niet alleen geluisterd, maar zeker ook meegezongen en meegedeind. Het was voor het koor ook zeker geen straf om op deze mooie zaterdag lekker een uurtje te zingen en muziek te maken.


We gaan echt niet zeuren over het gebrek aan publieke belangstelling, want op zaterdagavond 5 oktober wordt dat wel even anders!
De Kamper Koggezangers treden dan op in het voorprogramma van The Dublin Legends (The Dubliners) in de uitverkochte Music Club in Kampen.

Wij kijken natuurlijk erg uit naar deze avond!


Rolf Plender


Verslagen

Van élk optreden verschijnt een

verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009