Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
21-12-19 - Kerst In Oud Kampen


‘Kerst In Oud Kampen’ betekent voor de Kamper Koggezangers een optreden op de zaterdag in de prachtige Buitenkerk.

Zo ook dit jaar en we deden het deze keer samen met het mannenkoor ‘Recht deur Zee’ uit Ijsselmuiden.

Wij zongen om en om, elk drie blokken van zo’n 40 minuten. Wij waren als eerste aan de beurt. Maar ….. als je om 16.00 uur moet starten, zing je voor een bijna lege kerk, want het hele evenement start namelijk ook om 16.00 uur. Dat is voor ‘De Kamper Koggezangers’ echter nooit een probleem, want binnen de kortste keren zingt dit koor de kerk helemaal vol!


We werken deze avond met heel veel solisten, Marten Woning begon als eerste - op een voortreffelijke manier - met ‘Oh Holy Night’.

‘Amazing Grace’ werd gezongen door Ap Diender en Rolf Plender met een zeer verrassende bijdrage van Rik Feijth op zijn trompet.
De vader van Rik - Fred Feijth - mocht ook een daverend applaus in ontvangst nemen voor zijn uitvoering van  ‘The Mull of Kintyre’, waarbij hij zichzelf ook nog eens begeleidde op de gitaar.


De zangers van ‘Recht deur Zee’ - onder leiding van Carola Meijberg - zongen hun drie blokken geheel Nederlandstallig en ik moet zeggen, dat ging ze heel goed af. Het was heel fijn om  - toch als twee heel verschillende koren - zo vruchtbaar met elkaar samen te kunnen werken.


In ons volgende blok kwam onze drummer, Piet Bredewold, van achteruit de kerk én al trommelend, naar het podium lopen. Toen onze ‘Little Drummerboy Piet’ bij het podium aangekomen was, zetten De Kamper Koggezangers het mooie lied ‘The Little Drummerboy’ in. Ook dit prachtig gezongen en ‘getrommelde’ lied werd weer duidelijk gewaardeerd. Wij zaten ruim in de tijd, zodat we enkele nummers twee maal konden zingen. Tussen de blokken was het naastgelegen Buitencentrum open en daar werd op een goede manier voor onze catering gezorgd.
Al met al een optreden om met veel plezier en genoegen op terug te kijken. Alles geheel te danken aan het enthousiasme en de beleving van de koorleden, de medewerking van onze combo Ab Kok, Hans Sparreboom, Dick Wonnink, Fred Feijth en Piet Bredewold. Natuurlijk stonden al onze optredens weer onder leiding van onze dirigente Joke Riezebos-Van Tent.


Evert van Dijk     -      Foto’s: Jan Plender, Mirjam Fidder en Hennie Elhorst                       Klik hier >>


Verslagen

Van élk optreden verschijnt een

verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009