Home Organisatie Foto's en cd's Vrienden Recensies

Copyright © All rights reserved  -  www.kamperkoggezangers.nl  -  Rolf Plender 2019
22-12-18 - Kampen - Kerst In Oud Kampen

Op zaterdag 22 en zondag 23 december is voor de 19de keer ‘Kerst In Oud Kampen’ georganiseerd. Op één jaar na hebben de Kamper Koggezangers steeds hieraan meegewerkt. Op zaterdag 22 december kon de organisatie al rekenen op 35.000 bezoekers.

Ook dit jaar was de Buitenkerk weer beschikbaar voor de Kamper Koggezangers, samen met het projectkoor “The Chrismas  Experience” uit Haarlem. De twee koren hebben het publiek mogen verblijden met mooie koormuziek. Omdat de looproute van het festijn door de kerk liep, konden al die duizenden mensen genieten van de muziek. Een enkeling zal ook naar binnen gelopen zijn om de jas te laten drogen of om de voeten op te warmen. Vanaf het altaar was het één lange stroom van mensen en voor de koren was er dus altijd weer ….. een vers publiek!

De muziekcommissie had een viertal blokken samengesteld, elk blok beginnend met ‘O Holy Night’ en afsluitend met ‘Silent Night.
‘Kniertje’ (Joke) Riezebos-van Tent had  de mannen weer ouderwets onder controle en …. oude tijden herleefden.  Voor het publiek is het heerlijk om te luisteren, maar … echt fijn meezingen - in een dergelijk ambiance - geeft ook een geweldige kick.

Nieuw dit jaar was de solo van Fred Feijth met ‘Mull of Kintyre’ en de twee solo’s van Matthé Grootjen. Deze mannen maakten grote indruk.
Wat een prachtige akoestiek in een volle Buitenkerk, daar word je ….. vrolijk, warm en droog van!

Tussen de blokken in was het goed toeven in Het Buitencentrum. De organisatie zorgde voor broodjes en het bekende ‘balletje gehakt met pindasaus’ was natuurlijk ook weer te koop. Onder de gezellige pianomuziek van Joke of Fred vlogen de wachttijden tussen de blokken om.

Tenslotte woorden van dank aan het kerkbestuur van de Buitenkerk. Wat is het mooi om dit Godshuis beschikbaar te stellen voor dergelijke laagdrempelige optredens. Ook dank aan de organisatie van ‘Kerst In Oud Kampen’ (Jan Liefting en Nienke Kuijpers) voor het inroosteren van de Kamper Koggezangers in onze geliefde Buitenkerk.

 

Het laatste optreden in 2018 van de Koggezangers is op Oudejaarsdag ‘s middags vanaf 15:00 uur in ‘Magaretha’ aan de Burgwal.  
De Kamper Koggezangers wensen alle lezers fijne kerstdagen en een 2019 …. waar nét als in 2018 …. weer heel veel muziek in zit.


Eric Roosink

Verslagen

Van élk optreden verschijnt een verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009