Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
14-05-22 - De Kamper Koggezangers zingen op het Kamper Korenfestival

Maar …. eerst even een verhaal over de laatste repetitie voor het Korenfestival op maandag 09-05-22, gezien door de ogen van de secretaris Rienk de Vries:


Wat een prachtige avond. Zo begint een politicus altijd na een verkiezingsoverwinning. Echter … met dit verschil dat een politicus dit bijna altijd ‘maar zo’ zegt en ik …. het écht meen! Wat gebeurde er op de repetitieavond van 9 mei? De Taveerne was bij aanvang van de repetitie stampvol. Er waren meer dan dertig zangers, vier muzikanten en een dirigente. Ook ‘de fanzone/stamtafel’ zat bijna vol. Dertig koorleden?

Ja, het koor was voor deze gelegenheid aangevuld met acht leden van De Stormvogels uit Emmen. Zij repeteerden mee en zijn ook aanwezig tijdens de optredens van zaterdag 14 mei. Verder waren er ook nog vier mogelijk nieuwe leden, die zich tussen de koorleden mengden en meezongen alsof ze al jaren lid waren.


Voorzitter Pieter Bredewold opende de repetitieavond en verwelkomde De Stormvogels en de adspirant leden. Verder feliciteerde hij De Stormvogels met het behalen van het kampioenschap van FC Emmen. Hierna begon de repetitie. Joke moest af en toe met stemverheffing spreken tegen de grote groep. Je kon merken dat Joke en muzikanten er zin in hadden om het flink uit de kluiten gewassen koor te begeleiden.


In de pauze was er een verrassing. De uitbaatster van De Taveerne ging rond met grote schaal borrelhapjes. Niet wetende dat de penningmeester Tjeerd Riesebos dit geregeld had, vroeg ik haar - met een knipoog - of die borrelhapjes soms over datum waren. Ze liep mij mij, met een lach op haar gezicht, resoluut voorbij en zei:"Jij krijgt dus helemaal niets!"


Na de pauze begon de tweede helft van de repetitie. We zongen o.a. ‘When de Saints’ met een geweldig, imposante drum- en bassolo. Wat een repetitie! Ik weet uit ervaring dat een slechte generale repetitie altijd een geweldig optreden oplevert. Maar …. werkt dat ook andersom?
Ik hoop het toch écht niet! Gezien het enthousiasme op deze maandagavond kan het komende zaterdag eigenlijk niet fout gaan.

Een Stormvogel merkte op dat wij wel een heel goed muziekcombo hebben. Die man heeft er duidelijk verstand van, want dat is ook zo.
Het combo speelde de sterren van de hemel. Na afloop zei één van de adspirant leden: ‘Ik voelde het geluid van het koor en combo door m’n borstkas vibreren. Dit kwam omdat het zo mooi én krachtig was en zeker niet omdat de muziek te hard stond!’.

Ik heb een heel goed gevoel over gehouden aan de laatste repetitie voor de Korendag en denk dan ook dat wij zaterdag zeer goed voor de dag zullen komen.


 Rienk de Vries

14-05-22 - Korendag Kampen

Wij worden wakker, de zon schijnt, het belooft een mooie dag te worden. Rond 11.30 uur lopen we naar de werf waar we hebben afgesproken met Pieter om de spullen, die we nodig hebben voor ons optreden op een kar te laden. Het is op dat moment al gezellig druk op het stille gedeelte van de Olde Stroate.

We komen aan bij het podium op De Plantage waar we samen met Het Torenkoor, De Ketel Binken en het popkoor Swinging uit Harderwijk het publiek - wat al in grote getale aanwezig is - te vermaken.

Onze hulptroepen druppelen ook langzaam binnen en hebben er duidelijk zin in.

Om 13:00 uur kunnen we kunnen het podium op om ons op te stellen, het lijkt wel of we dit hebben gerepeteerd, want iedereen weet zijn plek.

Reijer van ‘t Hul - duidelijk een beetje gespannen - kondigt het eerste nummer aan. Dit is wel heel toepasselijk - want na een 2 jaar durende periode van Covid - zingen we:  “its good to see you”.

Het ging naar mijn bescheiden mening best lekker. Het omgekeerde cliché waarvan Rienk de Vries hierboven melding maakt (Op een goede repetitie volgt vaak een slecht optreden) ging volgens mij niet op.

De muziekgroep speelde alsof dat ze dit al jaren samen deden, terwijl ik mij realiseerde dat het programma pas afgelopen maandag is door genomen. Mijn complimenten!

Ik weet niet hoelang dit verslag mag worden, maar het tweede optreden moet ook nog even worden vermeld. Om 15.30 uur uur stonden we er weer en het publiek (of verbeeldde ik me dat?) stroomde heel snel van alle kanten weer toe.

Met de gospel , “Oh when the saint”,ja , we zijn van alle markten thuis, sloten we het optreden, met een goed gevoel af.

Iedereen bedankt voor de inzet en tot het volgende optreden.


Tjeerd RiesebosVerslagen


Eric Roosink

Herman Otten

Evert van Dijk

Tjeerd Riesebos

Reijer van ‘t Hul

Rienk de Vries


Rolf Plender

Jaaroverzichten optredens

2020

2014

2019

2013

2018

2012

2017

2011

2016

2010

2015

2009