Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
06-07-19 - Kraggenburg - Hoeve Marant


Na een periode van weinig of geen optredens, is het deze week wel raak, want na een geslaagd optreden op maandag 1 juli in Huize Margaretha in Kampen was het zaterdag al weer raak. De Kamper Koggezangers waren gevraagd om een optreden te verzorgen op zaterdag 6 juli - in het kader van de familiedag 2019 - op de Zorgboerderij Marant aan de Zwartemeerweg in Kraggenburg.

Dus was het om 14:00 uur verzamelen op de Koggewerf, zodat er zo min mogelijk auto's mee hoefden te rijden en vandaar op weg naar Kraggenburg. Daar aangekomen waren Arie Vaandering, Gerard Leijen en Fred Feijth - met hulp van een paar vroeg gekomen leden - al druk bezig met de opbouw.

Toen alles gereed was en het koor zich had opgesteld, werden wij welkom geheten door Mevr. Marga Oosterwijk.

Het programma begon natuurlijk met Caramba. Om in de stemming te komen werd er meteen daarna een gouwe ouwe ingezet - ‘De Klok van Arnemuiden’ - en veel mensen zongen uit volle borst mee! Rolf zong het nummer ‘Treur niet’, dat ondanks de wat verdrietig klinkende titel toch een erg vrolijk lied is. Tot dan toe was het nog droog. Maar ….. na het derde nummer begon het heel zachtjes te druppelen. De Kamper Koggezangers zijn echter niet bang voor een spatje regen - ze hebben wel slechtere weersomstandigheden meegemaakt - en ze gingen dan gewoon door of er niets aan de hand was. De kleine spatjes werden druppeltjes. De druppeltjes groeiden tot druppels. En veel, heel veel druppels vormden samen een enorme …. PLENSBUI! We konden niets anders doen dan stoppen in verband met de geluidsinstallatie, de banjo en gitaar van Fred Feijth, de piano van dirigente Joke Riesebos-Van Tent en het drumstel van Piet Bredewold. Er werd kort beraadslaagd. Konden we misschien ook binnen zingen? Ja, dat kon maar de verhuizing van buiten naar binnen had wel heel wat voeten in de aarde. Dus alle instrumenten, versterkers, muziekstandaards e.d. werden naar binnen gebracht. Daarna werden ook de bewoners - waarvan sommigen in een rolstoel zaten of achter de rollator liepen - geholpen om voorzichtig naar binnen te verhuizen, want de vloeren waren glad geworden door de regen. Na deze korte ‘transferpauze’ werd het programma voortgezet. We begonnen met het liedje ‘Cigarettes and Whiskey’ door Co Krooneman, die het onversterkt moest zingen. Daarna het lied ‘De Zeemeermin’ en dit was nog een heel gedoe, omdat de vier solisten toen wel de beschikking hadden over maar één microfoon. Het programma werd voortgezet met nummers als ‘Er waait’, ‘Het Ijssellied’ en ‘The Fields of Athenry’. De gasten genoten zichtbaar. Het hoogtepunt van ons optreden kwam met de ‘Zwölf Räuber’, gezongen door Jan Bastiaan, waarvoor hij een daverend applaus kreeg.  Maar ….. aan alles komt een eind, ook aan zo'n optreden waarin volop geïmproviseerd moest worden.

Op verzoek van de aanwezige gasten zongen wij nog ‘Het kleine café aan de haven’. Dit werd op de piano begeleid door Mevr. Els Tiel, een oud-muziekdocente én een van de bewoners van Hoeve Marant. Wij zullen dit optreden niet snel vergeten!Evert van Dijk


Verslagen

Van élk optreden verschijnt een

verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009