Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
31-12-22 - Kamper Koggezangers vieren oudejaarsdag met de bewoners van Huize Margaretha


Onlangs hebben De Kamper Koggezangers een optreden verzorgd in Zorgcentrum Huize Margaretha in Kampen. Na dit succesvolle optreden kwam meteen al het verzoek of wij op oudejaarsdag nog een keer een optreden wilden verzorgen. Natuurlijk wilden we dat! We vinden het altijd fijn als we mensen een gezellig uurtje kunnen bezorgen. Dit geldt zeker voor bewoners in verzorgingshuizen, waarvoor een feestdag als oudejaarsdag wel eens een beetje moeilijk kan zijn. Om 16:00 uur stonden alle spullen klaar en de eerste bewoners kwamen al een plekje zoeken in de gezellige hal.

Tsja … de spullen allemaal klaarzetten …. dit wordt nog wel eens vergeten door koorleden die 10 minuten voor het optreden binnen komen wandelen. De opbouwploeg heeft dan al veel werk verzet. De luidsprekers, microfoons, versterkers, instrumenten, muziekstandaards, liedboeken enz. moeten allemaal op de juiste plaats klaargezet worden. Hartelijk dank hiervoor, opbouwploeg!

Precies om 16:30 uur begon het optreden en de hal zat helemaal vol. Presentator Reyer van ‘t Hul heette alle aanwezigen welkom. Hij noemde De Kamper Koggezangers het ‘huis-koor’ van Margaretha en daar begint het warempel ook een beetje op te lijken. Er was een gezellig programma in elkaar gezet met veel liedjes die meegezongen konden worden. Natuurlijk ging niet alles helemaal honderd procent goed, maar dat mag tijdens zo’n gezellig samenzijn de pret niet drukken! Wanneer een lied - per ongeluk - toch eens even anders ging dan we gewend zijn, waren dirigente Carola Meijberg en de muzikanten flexibel en professioneel genoeg om alles weer op het juiste spoor te krijgen!

Het publiek heeft genoten. Dit konden wij goed zien, want de bewoners zaten bijna tegen het koor aan. Dit zingt heel makkelijk zo dicht bij elkaar.

Er waren ook twee koorleden die hun debuut als solist maakten. Altijd spannend zo’n eerste keer moederziel alleen zingen voor een grote groep toehoorders. Maar van spanning of zenuwen was bij Wim Tennekes (hij zong ‘Westenwind’) en Reyer van ‘t Hul (hij zong ‘Femme Fataal’) niets te merken. Ze zongen alsof ze deze liedjes al járen als solist vertolken. Goed gedaan, mannen!

Het ‘uurtje optreden’ liep uit op een anderhalf uur durend ….. muziekfeestje. Dit betekent dat ons optreden gewaardeerd werd en dat het publiek er geen genoeg van kon krijgen. Maar goed …. aan alle leuke dingen komt een einde en om 18:00 uur bedankte onze presentator alle aanwezigen voor hun aandacht en het meezingen. We zullen ook in 2023 vast wel weer terugkomen in Margaretha.

De Kamper Koggezangers wensen iedereen een gezond en gelukkig 2023 toe.


Rolf Plender


Verslagen


Eric Roosink

Herman Otten

Evert van Dijk

Jan Blankert

Reijer van ‘t Hul

Rolf PlenderJaaroverzichten optredens

2022


2020

2014

2019

2013

2018

2012

2017

2011

2016

2010

2015

2009