Home Organisatie Foto's en cd's Vrienden Recensies

Copyright © All rights reserved  -  www.kamperkoggezangers.nl  -  Rolf Plender 2019
31-12-18 - Kampen - Huize Margaretha

Op de laatste dag van het jaar 2018 traden de Kamper Koggezangers ‘s middags op in huize Margaretha aan de Burgwal in Kampen.

De muziek commissie had een goed programma samengesteld uit de liedjes die we gezongen hebben bij Kerst In Oud Kampen. Deze liedjes hebben we de laatste tijd veel en goed gerepeteerd, dus daar konden we nog een keer mooi gebruik van maken.

Na de aankondiging wilden we lekker van start gaan, maar de invaldirigent Rolf Plender riep dat we nog één koorlid misten en dat we nog heel even op hem moesten wachten. Wie was deze man die - in verband met de verjaardag van zijn vrouw - net niet op tijd aanwezig kon zijn?

De man kwam binnen en verontschuldigde zich netjes bij het combo, het koor de dirigent én het publiek. Hij droeg wel een vreemde ‘Harry Potterachtige-Kerstmuts’, waarvan het puntje heen en weer wiebelde én …. waar ook nog eens een soort kerstliedje uit klonk!
Toen Reijer van ‘t Hul - want hij was het natuurlijk die voor deze commotie zorgde - zijn gekke kerstmuts afzette en op een tafel voor het publiek plaatste, bewoog de muts - heel griezelig - nog een poosje door.

Na dit leuke, spontane en niet geplande begin konden we beginnen met het eerste lied ‘O Holy Night’, wat meteen al prachtig klonk.
We kwamen echt heel goed en zeer ontspannen uit de startblokken. Dit had waarschijnlijk te maken met … die gekke kerstmuts, want hiermee was de ‘ontspannen toon’ toch meteen gezet.

Het was een zeer geslaagd optreden van twee blokken van dik een half uur zingen met daartussen een kwartiertje pauze. In de pauze was er wat te drinken en natuurlijk waren er op deze oudejaarsdag oliebollen en appelflappen in overvloed. Rolf Plender had een dubbele taak, want naast het dirigeren was hij was ook enorm druk met het opzoeken van liedjes in vier boeken voor vier dames op de eerste rij, die graag mee wilden zingen. We vinden het altijd fijn wanneer mensen enthousiast zijn en mee willen doen, dus hij nam daar steeds ruim de tijd voor.

We moesten nog even wat schuiven in het programma, omdat één van de solisten helaas niet aanwezig kon zijn. Ab Diender (met het ‘IJssellied’) en ondergetekende (met ‘Femme Fataal’) vonden het geen probleem om - in zo’n gezellige ontspannen sfeer - geheel onvoorbereid deze liedjes ten gehore te brengen.

Alle stoelen in de grote zaal van het zorgcentrum waren bezet en het publiek genoot zicht- en hoorbaar met volle teugen van De Kamper Koggezangers.

We dachten heel stemmig af te kunnen sluiten met ‘Silent Night’, waarbij we vroegen of het publiek gewoon in het Nederlands met ons mee wilde zingen. Maar …. op dat moment kwam er een verzoeknummer uit de zaal:’ Willen jullie alsjeblieft nog één keer dat prachtige nummer ‘Go tell it on the mountains’ voor ons zingen? De invaldirigent pleegde even snel overleg met het combo en …. natuurlijk wilden we dat doen, maar alléén als … het publiek zou meezingen en meeklappen! Nou … dat gebeurde met hart en ziel.

De dame van het activiteiten/recreatie team vroeg aan mij of zij een verslag van deze geweldige middag op Facebook mocht plaatsen. Na een klein kusje gaf ik minzaam toestemming.

Ook vroeg een dame van RTV IJsselmond of zij foto’s van het evenement mocht gebruiken. Dat vonden de koorleden en de bewoners van Margaretha ook geen enkel probleem.

We misten enkele leden, waaronder drummer Evert van Dijk, die in het ziekenhuis was. Er was ook een lid dat zich wegens ziekte bijna afgemeld had, toch aanwezig was én …. nog even een solonummer zong ook! Klasse, Fred Feijth en beterschap de komende dagen.

Maar goed …. wanneer je op een oudejaarsdag met zo’n flink koor aantreedt, doe je het goed!
De bewoners van Margaretha en hun familieleden hebben genoten én … De Kamper Koggezangers ook! Bekijk alle foto’s van 2018


Berend Scholten

Verslagen

Van élk optreden verschijnt een

verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Reijer van ‘t Hul

Berend Scholten

Evert van Dijk

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009