Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy




01-07-19 - Kampen - Huize Margaretha biedt rust en ontspanning!

De bewoners van Woon-, Zorg- en Dienstencentrum Margaretha wonen met allure aan de karakteristieke gracht van Kampen. Zij ontvangen optimale zorg, die geheel aangepast is aan hun wensen. Wat een oase van rust te midden van het bruisende Kamper stadsleven. Het is echt een plek om te ontspannen én om thuis te komen. Bij binnenkomst valt het ruime en lichte atrium op dat grenst aan de prachtige binnentuin. Met de nieuwbouw is het Broekema pand uit 1932 behouden gebleven. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer, waarin modern comfort wordt gecombineerd met de schoonheid uit vervlogen tijden.


De Kamper Koggezangers kwamen op maandagavond 1 juli binnen en ervoeren deze bijzondere sfeer aan den lijve. Een aantal koorleden was geneigd om meteen een inschrijfformulier mee te nemen om daar later heerlijk te kunnen gaan wonen! Kortom, Margaretha biedt rust en ontspanning op een bruisende locatie! Aan ‘rust’ hebben de Kamper Koggezangers op deze maandagavond zeker geen bijdrage geleverd. Wanneer zo’n stelletje luidruchtige, verklede mannen - en één vrouw - het pand binnenstormen, is het meteen gedaan met de ‘rust’.
Wanneer de mannen van de opbouw en de muzikanten binnenkomen om alle spullen klaar te zetten is er meteen al wat te zien en te horen.
Het publiek was er - ruim voor aanvang van het optreden - dan ook al helemaal klaar voor. Het was duidelijk dat men niet zat te wachten op een rustige avond, maar op een gezellige, bruisende avond vol ontspanning. Er was wat twijfel over het aanvangstijdstip. Moesten we nu om 19:00 uur of om 19:30 uur beginnen? Geen punt! Het publiek was er klaar voor en de Kamper Koggezangers - die gelukkig bijna allemaal aanwezig waren - ook en daarom zijn we om 19:15 uur begonnen. Het koor is van mening dat de bewoners genoeg rustige avonden achter de rug en voor de boeg hebben en vanavond was het tijd voor ….. actie en ontspanning! De sfeer zat er al meteen goed in. Niet iedereen is op hoge leeftijd nog in staat om de polonaise te lopen, maar mee klappen, mee deinen, lachen én laten zien dat je er veel plezier in hebt gaat vaak vanzelf wanneer de Kamper Koggezangers optreden. De ‘jongedames’ van de zorg/begeleiding dansten en zongen uit volle borst mee en dat werkt ook aanstekelijk voor publiek én … het koor! Al met al een heel makkelijk en gezellig publiek om voor op te treden. Meezingen was ook makkelijk want we zongen heel veel bekende Nederlandse liedjes. Maar het nieuwe lied ‘De Zee’ was niet zo bekend. We hadden het nog nooit voor publiek gezongen. We merkten echter al snel dat het liedje - zeker ook door het enthousiasme van onze solist Ruud Beverwijk - goed in de smaak viel. En nu we toch het over ‘voor de eerste keer’ hebben, het was voor Rik Feijth ook de eerste keer dat hij optrad met het koor en dat is hem heel goed bevallen, zei hij na afloop.

Dirigente Joke Riesebos-Van Tent én de muzikanten zijn ook flexibel genoeg om gedurende het optreden liedjes (of de volgorde ervan) te wijzigen. Soms is dit even schakelen voor enkele betrokkenen maar …. het komt ons optreden altijd …. ten goede!

Kortom … het koor heeft op een gewone, doordeweekse maandagavond in Huize Margaretha voor gezelligheid, ontspanning én actie gezorgd.

Als dank hiervoor kregen wij na afloop van het optreden een uitgebreid ‘smulpakket’ en het verzoek om niet te lang te wachten met het volgende optreden in …… Huize Margaretha.


Rolf Plender


Verslagen

Van élk optreden verschijnt een

verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009