Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
28-02-20 - De Dekzwabbers en de Kamper Koggezangers zingen met én voor de kinderen van de Rehobothschool

Op vrijdag 14 februari zongen de leerlingen van groep 6 van de Rehobothschool, tijdens de Seniorenmiddag in de Stadsgehoorzaal, met de Kamper Koggezangers. Dit was een groot succes, waar nog lang over gesproken werd in Kampen.

Op vrijdagochtend 28 februari sloten de leerlingen van groep 6 hun projectweek af. Dit wilden de kinderen - én hun juf - heel graag doen door nog een keer samen met de Koggezangers een aantal liedjes te zingen.

Maar …. vrijdagochtend 11:00 uur is geen makkelijk tijdstip om voldoende koorleden en muzikanten op de been te krijgen. Er werd daarom besloten om - speciaal voor dit bijzondere optreden - een samenwerkingsverband met de Dekzwabbers aan te gaan. De Dekzwabbers zijn mannen die horen bij de bekende Kamper Kogge en de bijbehorende stichting. Omdat er heel veel overlap zit bij de koorleden van beide koren was dit geen enkel probleem. Bijna alle Dekzwabbers zijn immers ook Koggezangers én …. andersom!
Op donderdag 20 februari kwam de groep een uurtje bijeen in De Taveerne, om de liedjes te oefenen én ….. dat ging meteen al heel goed.


Op vrijdag 28 februari moest het dan gaan gebeuren. De kinderen van groep 6 en de koorleden waren verkleed. De koorleden in hun gebruikelijke tenue. De kinderen hadden natuurlijk de speciaal ontworpen middeleeuwse kleding weer aangetrokken. Deze prachtig kleding is vervaardigd door de dames Hermien Krooneman en Ciska Baer van de Koggestichting. Alle kinderen - dus van groep 1 tot en met groep 8 - , personeelsleden, vaders en moeders, opa’s en oma’s van de Rehobothschool zaten in de grote, centrale hal van de school vol verwachting en in spanning klaar voor het grote gebeuren. Wat een gezellig boel zo’n grote, enthousiaste groep jonge en oude mensen bij elkaar om samen te zingen én vooral …… heel veel plezier te maken.

D
e liedjes ‘Bloody Mary’, ‘De Zuiderzeeballade’ en ‘Woeste Willem’ hadden de kinderen en de koorleden een maand geleden al samen ingestudeerd en gezongen. Daar kwamen nu nog de twee nieuwe liedjes ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Berend Botje’ bij.

Accordeonist Jan Jonker ging helemaal los en speelde de sterren van de hemel. Co Krooneman was wel heel erg druk, want hij moest zingen en tegelijkertijd ook nog eens de grote trom bespelen. Piet Bredewold had zijn grote drumstel thuis gelaten en zat heel ontspannen op zijn trommeltje mee te drummen. Berend Scholten bespeelde of gebruikte …. of … hoe noem je dat …. één of andere ‘ritmezwabber’ met de toepasselijke naam ‘Ernie’. Dat Fred Feijth met zijn banjo ook nog mee kwam doen was voor iedereen een verrassing. Wat een prachtig combo!

Groot en klein zong mee en iedereen heeft met volle teugen genoten van dit prachtige en ook zeer ontspannen concert dat onder leiding stond van juf Willemien van Ittersum.
Na afloop konden de mannen van het samenwerkingsverband ‘Dekzwabbers/Koggezangers’ nog even gezellig napraten én ‘nazingen’ onder het genot van een kop koffie en lekkere broodjes met kaas en worst.

Mannen, namens de kinderen, de leerkrachten en de directie van de Rehobothschool hartelijk bedankt voor jullie enthousiaste medewerking!


Rolf Plender

Verslagen


Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf PlenderJaaroverzichten optredens

2020

2014

2019

2013

2018

2012

2017

2011

2016

2010

2015

2009