Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
18-04-22 - De Kamper Koggezangers zingen op de Koggewerf

Op paasmaandag 18 april trad het koor - na een gedwongen coronapauze van ruim twee jaar - eindelijk weer eens op. Het gebeurde op het vertrouwde terrein, de Koggewerf, op een steenworp afstand van de repetitieruimte ‘De Taveerne’. Het koor heeft op deze locatie al heel vaak optredens verzorgd en je bent dan ook geneigd om te schrijven: ‘Het was weer een optreden als vanouds!’ Helaas was dit niet het geval.

Een optreden zonder Henk Strieker, Ab Diender, Dries Fidder en Berend Scholten - zij zijn ons ontvallen in de afgelopen periode - is zeker niet als vanouds. Tijdens de repetities zijn de Kamper Koggezangers al wel een beetje gewend aan de vier lege plekken. Maar … bij het eerste échte optreden werd het gemis van deze vier Koggezangers in hart en nieren toch heel duidelijk gevoeld.


Wat we allemaal ook heel goed merkten en Reijer van ‘t Hul - die als opvolger van Berend Scholten de liedjes aan elkaar praatte - benadrukte het in zijn introductie ook nog: Het was maar liefst twee jaar en éénentwintig dagen geleden dat we voor de laatste keer een optreden verzorgden. Wat een tijd! Het is dan ook heel logisch dat alles bij zo’n eerste keer niet geheel van een leien dakje gaat. Maar ….. dat mag de pret niet drukken. De weersomstandigheden waren op deze tweede paasdag optimaal. De koorleden, de muzikanten en de dirigente hadden er weer echt zin in! (Meer dan twee jaar je hobby niet uit kunnen voeren is gewoon veel te lang … vooral voor een groep mensen op leeftijd).  Ook het publiek - dat twee jaren geen koor optredens heeft gezien - had er zin in. Er werd volop meegezongen en mee geklapt. Michiel van Ommen kwam nog even kijken en luisteren. Hij pakte zonder aarzelen zijn accordeon en speelde met onze accordeonist Henk Plakke en drummer Piet Bredewold mee. Voor Chel Ferron, die het koor al een paar repetities op haar gitaar en banjo begeleidt, was het - net als voor Henk Plakke - het eerste optreden met De Kamper Koggezangers. Aan het gezicht van dirigente Joke Riesebos-Van Tent was duidelijk te zien dat zij heel tevreden was over de twee debutanten. De Kamper Koggezangers repeteren gewoon elke maandag verder op weg naar de volgende optredens en die vinden plaats tijdens de Kamper Korendag op zaterdag 14 mei 2022.


Rolf Plender

Verslagen


Eric Roosink

Herman Otten

Evert van Dijk

Tjeerd Riesebos

Reijer van ‘t Hul

Rolf Plender

Jaaroverzichten optredens

2020

2014

2019

2013

2018

2012

2017

2011

2016

2010

2015

2009