Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
03-02-20 - Basisscholen zingen met De Kamper Koggezangers op de Seniorenmiddag

Op vrijdagmiddag 14 februari tijdens de Seniorenmiddag in de Stadsgehoorzaal gaat er iets bijzonders gebeuren. Leerlingen van De Groenling uit IJsselmuiden en de Rehobothschool uit Kampen gaan optreden met De Kamper Koggezangers. Op de scholen werd de afgelopen weken al flink geoefend.

Op maandagavond 3 februari kwamen de kinderen naar de Taveerne om samen met het koor, het combo en onder leiding van dirigente Joke Riesebos–Van Tent te repeteren.
De kinderen, leerkrachten en koorleden waren verkleed als piraten en aan alles was te merken dat iedereen er zin in had! Wat een prachtig gezicht zo’n grote, enthousiaste groep jonge en oude ‘piraten’ bij elkaar.

Hoe zou het gaan klinken? Iedereen was benieuwd. De kinderen hadden op school de liedjes ‘Bloody Mary’, ‘De Zuiderzeeballade’ en ‘Woeste Willem’ ingestudeerd. De Kamper Koggezangers kennen deze liedjes ook goed. De oude mannen keken verbaasd naar de kinderen. Wat kunnen kinderen van 10 jaar al mooi zingen! De kinderen keken verbaasd naar de oude mannen. Hoe kunnen zulke oude kerels nog zo mooi - én vooral zo hard - zingen? Dirigente Joke Riesebos-Van Tent stuwde, met haar deskundigheid én enthousiasme, het grote ‘gemengde koor’ van 80 leden op naar een hoog niveau.

Ook de mannen van het combo gingen helemaal los! Door het imposante volume van het grote koor hoorden zij nauwelijks hun eigen instrumenten.

Mooi om te zien hoe jong en oud samen kunnen genieten van muziek maken en zingen!

De kinderen en de Kamper Koggezangers kijken er naar uit om, dat wat ze samen geoefend hebben, te laten horen aan de ouderen van Kampen in de Stadgehoorzaal op vrijdagmiddag 14 februari.


Rolf Plender

Verslagen


Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf PlenderJaaroverzichten optredens

2019

2013

2018

2012

2017

2011

2016

2010

2015

2009

2014