Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
14-02-20 - Seniorenmiddag en Korenfestival in de Stadgehoorzaal te Kampen

De middag:

Ja, daar was dan eindelijk de middag van gezamenlijk optreden van de Rehobothschool uit Kampen en De Groenling uit IJsselmuiden samen met de Kamper Koggezangers bij de Seniorenmiddag in de Stadsgehoorzaal te Kampen. De schoolkinderen (groepen 6 -10 jaar oud) hadden op hun scholen de afgelopen weken al heel flink geoefend op de liedjes ‘Bloody Mary’, ‘De Zuiderzeeballade’ en ‘Woeste Willem’.
Dank hiervoor aan de leerkrachten Willemien van Ittersum van de Rehobothschool en Frank IJzerman van de Groenling.

De kinderen en hun leerkrachten hadden op maandagavond 3 februari al een keer gerepeteerd met De Kamper Koggezangers in De Taveerne. Dat ging toen ook al heel erg goed.

Wat hebben de kinderen, de leerkrachten én de koorleden naar deze middag uitgekeken.
Nu moest het dus echt gaan gebeuren. Het werd nou echt serieus!

Voor de kinderen was hele mooie passende middeleeuwse kleding gemaakt. Dank aan Hermien en Ciska en aan de Koggestichting. De jongens en meisjes kwamen - best een beetje zenuwachtig én met rode koontjes op de wangen - achter de nog  gesloten gordijnen het podium op.

Ze deden dit in alle stilte - anders zou de verrassing er voor het publiek af zijn - en ze namen plaats voor en tussen de koorleden. Toen de gordijnen open gingen werd er meteen gespeurd en getuurd naar papa, mama, opa of oma. Wanneer de kinderen familieleden zagen, werd er natuurlijk volop gezwaaid!

Het zingen van het grote gemengde koor, dat bestond uit 80 personen, ging heel erg goed. Toen het laatste lied gezongen was kwam het verzoek uit de zaal - én vanuit de organisatie - of de kinderen misschien nóg een liedje wilden zingen. Dat wilden de kinderen én de koorleden maar wat graag! Het liedje ‘Bloody Mary’ werd nog een keer ingezet en meteen ging het zaallicht aan. De kinderen zagen de ouders en opa’s en oma’s toen heel goed zitten en daarom werd het …. een heel gezellig zang- en ….. ‘uitzwaaifeest’! Natuurlijk ook omdat het optreden van De Kamper Koggezangers en de schoolkinderen het laatste optreden van de Seniorenmiddag was.


Berend Scholten


Naschrift van de redactie: De organisatie Stichting Kamper Koren, de kinderen, de ouders, de leerkrachten, de koorleden en de toeschouwers hebben erg genoten van dit bijzondere concert. De zaal zat tijdens dit optreden écht helemaal vol en dit verhoogde de feestvreugde.
Met de nodige flair, deskundigheid en enthousiasme lukte het dirigente Joke Riesebos-van Tent om alles soepel en gezellig te laten verlopen.
Fred Feijth - bestuurlid van Stichting Kamper Koren - had ervoor gezorgd dat De Kamper Koggezangers de Seniorenmiddag mochten afsluiten. Ook zorgde hij ervoor dat ouders, opa’s en oma’s het laatste half uurtje in de Stadgehoorzaal bij mochten wonen. Bedankt, Fred!
De leden van het combo - waar de kinderen aan alle kanten omheen stonden - speelden ook de sterren van de hemel, alhoewel zij niet altijd zicht hadden op de dirigente. Heel knap! Bedankt allemaal.


De avond:

Na het middagoptreden met de kinderen - wat een geweldig succes was - konden De Kamper Koggezangers ‘s avonds bij het Korenfestival mooi, nieuw repertoire ten gehore brengen. De andere vijf koren lieten ook horen dat ze de afgelopen maanden niet stil gezeten hebben, want ook zij zongen heel veel nieuwe nummers. Het was goed om te zien dat ons koor - met beide optredens - bijna compleet was.

Een dikke pluim voor de muzikale ondersteuning door ons combo. Michiel van Ommen had de plaats van Hans Sparreboom ingenomen.
Het was voor het publiek - én zelfs ook wel een beetje voor het koor - een enorme verrassing dat Rik Feijth, bij het lied ‘Amazing Grace’ met zijn trompet uit de coulissen kwam. Wat klonk dat prachtig, Rik! Al met al een geweldig optreden onder leiding van Joke Riezebos.

Koggezangers, deze koers houden wij met z’n allen vast!


Herman Otten           Foto’s: Mirjam Fidder, Hennie Elhorst en Nell Bastiaan

Verslagen


Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf PlenderJaaroverzichten optredens

2019

2013

2018

2012

2017

2011

2016

2010

2015

2009

2014