Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
01-02-24 - Optreden bij De Meent in Elburg

Stichting De Meent had De Kamper Koggezangers uitgenodigd om mee te werken aan de introductie van hun nieuwe plannen voor 2024-2027
De Meent is een Stichting voor Protestants Christelijk Primair Onderwijs in de gemeente Elburg. Een onderwijsorganisatie van 5 basisscholen.
Bij De Meent werken 150 medewerkers. Elke dag verzorgen zij het onderwijs aan 1100 leerlingen.


Die 150 medewerkers waren op donderdagmiddag 1 februari allemaal aanwezig in Gemeenschapscentrum ‘t Huiken in Elburg om te luisteren naar de uiteenzetting van de nieuwe plannen voor 2024-2027. De stichting De Meent wil …. een nieuwe koers uitzetten, waarbij ze gaan ….. ‘varen op de sterren’. Twee maritieme uitdrukkingen. Het leek de organisatie dan ook een goed idee om een maritiem koor uit te nodigen als ‘opwarmertje’ voor de introductie. Van dit idee hebben de organiserende mensen van De Meent én ook De Kamper Koggezangers écht geen spijt gehad.


Het was een hartstikke leuk optreden ….. een beetje kort, maar wel zeer hevig! We waren met 11 zangers, maar ieder zong voor 2 zodat het leek of er 22 mensen stonden te zingen. Daar kwamen onze 3 muzikanten nog bij. Piet (drums), Henry (basgitaar) en Henk (accordeon) waren in topvorm en zij begeleidden de koorleden weer fantastisch. De liedjes - die we zongen - sloten naadloos aan op het thema van deze middag. Vooral het lied ‘Zeeman je verlangen’ gaat eigenlijk helemaal over ‘een nieuwe koers’ en over ‘varen op de sterren’. Voor alle duidelijkheid hebben we dit mooie lied dan ook twee keer ten gehore gebracht, aan het begin en aan het eind van ons optreden.


Reijer van ‘t Hul praatte het programma op zijn eigen wijze weer heel vakkundig aan elkaar. Op een soepele manier hield de oud-leraar Reijer de aandacht van de 150 leraren vast. Het was ook fijn dat - dankzij de familie Krooneman - Douwe van Ommen aanwezig kon zijn! Ook één van de medewerkers van gemeenschapscentrum ‘t Huiken zette een Koggezangers-pet op en ….. zong een aantal liedjes mee.  Dan ben je toch met 15 man de medewerkers van De Meent - voor wie het overigens een complete verrassing was dat er een koor zou zingen - lekker aan het vermaken. Er was met de organisatie afgesproken dat wij om 15:45 uur ons laatste nummer zouden inzetten. Na ons laatste nummer riep het publiek : ‘Bis, bis, bis en … we want more’. Maar … aan alle leuke dingen komt een einde! Na ons optreden dronken we nog wat in de kantine van het gemeenschapscentrum en daarna weer op weg naar Kampen.


We hoorden later dat de organisatie ons optreden geweldig vond. Ook van de leerkrachten kregen we - per mail en app - veel positieve reacties. De Kamper Koggezangers hebben ook genoten, dus iedereen tevreden ….. perfect middagje ….. wat wil je dan nog meer?!


Rolf PlenderVerslagen


Eric Roosink

Herman Otten

Reijer van ‘t Hul

Jan Blankert


Rolf Plender