Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
01-09-23 - Kamper Koggezangers ondersteunen Robs Kaastoer - Tocht voor ‘Centra voor leven met en na kanker’

Rob van Hoogdalem vertrok op 6 mei voor een tocht van vijf maanden door Nederland en eindigt op 30 september bij zijn thuisbasis, het ‘Samen sterk huis’, centrum voor leven met en na kanker in Woerden. Met zijn antieke tractor met daarachter een speciaal ontworpen huisje doet hij elke gemeente in Nederland aan. Via zijn vlog wil hij alle Nederlandse  ‘Centra voor leven met en na kanker’ laten zien. Daarnaast verkoopt hij ook Goudse belegen kaas. De opbrengst hiervan gaat naar de centra.

Op vrijdag 1 september om 10:30 uur kwam Rob aan bij LemKa Kampen aan de Noordweg. De Kamper Koggezangers wilden graag - zingend - hun medewerking verlenen aan deze prachtige actie van Rob. Ze hadden het idee dat er gedurende zo’n 20 minuten een paar liedjes gezongen zouden worden. Maar … dat liep anders …. het werd een fantastisch - bijna ochtendvullend - programma!

Nadat Rob z’n trekker met aanhanger voor het LemKa-gebouw geparkeerd had, werd hij binnen welkom geheten door een bestuurder van LemKa. Hierna waren de Kamper Koggezangers aan de beurt. Door vakanties e.d. waren zij niet helemaal op oorlogssterkte. Er waren 12 zangers aanwezig en zij werden begeleid door dirigente/accordeoniste Joke Riesebos-Van Tent, accordeonist Henk Plakke en gitariste Chel Ferron.
Het ging heel erg goed. Wat een bevlogenheid! Wat een power! Wat een ‘zin om te zingen’. Het leek wel of een ieder voor drie stond te zingen en het gezang van ‘36’ zangers rolde dan ook de zaal in! Joke en Henk dansten - al spelend op hun accordeons - rond elkaar voor gitariste Chel én het koor op het podium.

Na ons eerste optreden was het de beurt aan Rob van Hoogdalem. Hij vertelde op een zeer inspirerende wijze over zijn ‘Kaastoer’. Wat een aardige, rustige en bescheiden kerel is die Rob. Hij houdt zijn eigen aandeel in de actie klein en geeft aan dat het hem gaat om de bekendheid van de centra te vergroten én … om geld in te zamelen voor het goede doel!
Na Robs verhaal zongen de Kamper Koggezangers nog een paar liedjes en daarna …… ging de kaasverkoop van start. Ook dat ging - net als het zingen - heel erg goed. De mensen stonden in de rij om een stukje kaas van Rob te kopen. Met zijn grote mes sneed Rob de kazen in stukken.

Hij moest geholpen worden met het inpakken, anders kon hij de verkoop van de stukken kaas bijna niet bijhouden.

Ondergetekende heeft de afgelopen weken veel contact met Rob gehad en zijn laatste bericht luidt als volgt:


Beste Kamper Koggezangers, hartelijk dank voor jullie belangeloze, muzikale ondersteuning van mijn Kaastoer. Aan jullie volume was niet te merken dat er zoveel zangers op vakantie waren. Het was een zeer gezellige en geslaagde ontmoeting en …… álle kazen die ik bij me had zijn verkocht!


Groeten,

Rob van Hoogdalem


Rolf Plender

 

 Verslagen


Eric Roosink

Herman Otten

Reijer van ‘t Hul

Jan Blankert


Rolf Plender